Ofte-stilte-spørsmål-om-solfilm

Ofte stilte spørsmål om solfilm

Hvordan virker solfilm?

Vi får ofte stilte spørsmål om solfilm:

Når solstråler treffer glass som ikke har montert solfilm, vil solstrålene varme opp glasset. I følge Enøk vil hver kvm glassflate på hus, som solen treffer tilsvare en varmeovn på mellom 600W – 900W. Med en god utvendig montert solfilm vil du redusere oppvarmingen med 50 – 86%.

Hva slags type monteringsveske skal jeg bruke

Vi får ofte stilte spørmål om solfilm og montering:

Til montering av solfilm og generelt vindusfolie til hus og kontor, anbefaler vi at du bruker GRØNN ZALO. da den ikke inneholder noen form for olje elle lanolin og har den beste såpeløsningen som gjør at vindusfolien ikke fester seg til vinduet umiddelbart ved montering, men kan lett tilpasses og beveges rundt på vindusflaten etter ønsket behov.

Spesielt god er såpen når det er godt og varmt ute i luften. Olje er nemlig ikke opløsende i vann.

Definisjon av olje baserer seg på wikepedia sin side som sier: Olje er en veske (organisk veske) som ikke er opløselig i vann. Ordet olje er et ikke-vitenskaplig ord for alle væsker med omtrentlig samme viskositet, uten å ta hensyn til veskens kjemiske innhold.

I vitenskapen brukes ofte væskens alkaniske egenskaper i navnet, for å presisere hva man snakker om.

Skal du montere solfilm til bil. Anbefales TintSlime eller UltraBond da disse to gode såpetypene er spesielt utviklet for montering på kjøretøy med sin korte tørketid.

Hva slags energibesparelser kan jeg forvente for mitt hjem og kontor?

Når været er varmt og solstrålene varmer glasset i vinduene, kan solfilm redusere aircondition kostnadene betraktelig. Om vinteren når det er kaldt utendørs, kan en solfilm hjelpe til med å beholde varmen innendørs.

Med en solfilm som reflekterer opptil 86% varme, kan du effektivt spare 30% av byggets kjølekostnader.

Hva er forskjellen mellom solfilm til hus og solfilm til bil?

Vi får ofte stile spørsmål om solfilm til hus og bil:

Det er flere forskjeller i konstruksjonen av solfilmer til hus og bil. En bil solfilm er konstruert for å absorbere solens energi. Bilen kan faktisk bli varmere på innsiden når bilen står parkert. Magien med solfilm til bil, er når kjøretøyet er i bruk. Da vil du raskt merke en langt mer behagelig komfort som redusert varme.

Det vil også bli mer behagelig lys for både sjåfør og passasjerer. Solfilmen vil også stoppe alle UV-stråler som effektivt bleker og falmer bilens interiør. En bilsolfilm er ofte litt til meget tonet avhengig av type og ønske. Den har heller ingen speiloverflate som blender dine medtrafikkanter.

Solfilm til hus og kontor er konstruert for å monteres på stasjonere bygninger. Solfilmen har ofte en langt mer refleksiv overflate, som avviser effektiv solvarme og er ofte lang mindre absorberende enn bil solfilmer. Hvis du forsøker å montere en bil solfilm på boligvinduer, kan det fort resultere i at vinduet sprekker.  

Solfilm til bil monteres på innsiden på et 1-lags glass. I Norge har vi veldig få 1-lags glass i boliger, vi opererer gjerne med 2 og 3-lags glass. 

Det er også andre forskjeller. Feks Arkitektonisk solfilm bruker en annen limtype enn ved en bil solfilm. Limet til solfilm på bolig er formulert for å gi montøren bedre kontroll ved montering på store vindusflater. En bilsolfilm er designet for at du skal kunne krympe filmen med varmepistol under montering og tilpasse filmen rundt ovale, kurvede kanter.

 

 

 

 

 

 

 

Hva er vindusfilm?

 

En solfilm eller en vindusfilm er en selvklebende polyesterfilm som regel er produsert av PET, Polyethylene Teraphthalate. Nøyaktig det samme polymer som er brukt under produksjon av plastflasker. Mange av våre solfilmer er produsert for bruk utvendig på bolig og kontor vinduer. Filmene har en krafig ripesikkert belegg som beskytter filmen. Vindusfilm består av 3 komponenter. Polymer film, ripesikkert belegg og lim, og andre beskyttende belegg.

Solfilmsenteret tilbyr mange forskjellige typer solfilm og vindusfilm. Vi har alt fra nøytrale solfilmer til filmer med kraftig refleksiv overflate, med metaller og pigmenter for å redusere naturlig lys og varme inn gjennom glass i boliger og biler.

 

 

 

 

 

Hva er de vanligste type arkitektoniske solfilmene?

Natural solfilm: Er mindre refleksiv enn tradisjonell solfilm. Filmen reduserer varme og blending mens den ennå har en god optisk klarhet. Natural Filmene er spesielt designet for utvendig montering.

Refleksiv solfilm: er en tradisjonell film med refleksiv overflate og utseende. Filmene avviser opptil 92% varme og hjelper til med holde boliger og kontorer komfortable.

Dual-Refleksive solfilm: Er en solfilm som gir ekstremt god sol og varme beskyttelse. Filmene tilbyr god utsikt gjennom vinduene på natterstid, ved å redusere innvendig refleksjon i glasset. Filmen gir et mer naturlig utsyn.

 

Vil en solfilm beskytte meg ved knust glass?

Ulykker med glass kan skape farlige situasjoner, både i hjemmet og bilen, eller på arbeidsplassen. Solfilmen vil til viss grad holde glass bitene sammen, hvis vinduet knuses. Ønsker du en bedre beskyttelse av dine vinduer? Prøv en sikkerhetsfilm

Vil solfilm virkelig stoppe møblene mine fra å bleke og falme?

Ofte får vi spørmål om solfilm vil stoppe bleking av møbler, gulv og verdigjenstander. Svaret er ja. Alle våre solfilmer har 99% UV beskyttelse.

Vil en solfilm ødelegge utsikten min?

Nei. En solfilm vil ikke ødelegge utsikten din gjennom vinduene, uavhengig av  dens farge og toning. Mørk eller veldig refleksiv solfilm vil redusere innsynet gjennom vinduene sett fra utsiden, men vil ikke ha den effekten sett fra innsiden og ut. Takket være synsskarphet. Dine øyne vil justere mengden lys de mottar, slik at du lett kan se ut gjennom filmen uansett hvilken tid på døgnet.

Vil en solfilm drepe plantene mine?

Nei. En solfilm vil ikke ødelegge plantene dine. I de fleste tilfeller i boligen vil plantene motta tilstrekkelig med lys gjennom solfilmen. Hverken vekst eller blomstring blir påvirket ved montering av en solfilm. Det vil i noen tilfeller ta noen få dager før plantene tilvenner seg det nye lyset.

Er det lov å dekke alle vinduene på bilen med solfilm?

Det er ikke lov å dekke alle vinduene på bilen med solfilm. Alle vinduer bak B-stolpen kan dekkes med solfilm, men det er ikke tilatt ifølge Norsk lov å  montere solfilm på sjåfør vindu og frontrute.

Hvor lenge holder en solfilm?

Levetiden til en solfilm varierer fra hva slags type film som er montert på vinduene, om det er innvendig eller utvendig.

Alle solfilmer som Solfilmsenteret selger er beskyttet med garanti fra leverandør.

Garantidtiden varierer fra 5-15 år avhengig av leverandør og type film.

Selve levetiden på en innvendig film bør være ca 15-20 år.

Levetiden på en utvendig montert solfilm er 10-15 år.

Enkelte av våre bilsolfilmer har livstidsgarantid og vil vare hele bilens levetid.